VAHID HALILHODŽIĆ ODGOVORIO NA ŠKAKLJIVO PITANJE: "Poznajem mu oca iz Mostara, ali njega ne. Ne znam neke stvari..."

-Tenzije i animozitet bili su prisutni i u moje vrijeme u klubu, kazao je Vaha.

  • Sport

  • 18. Mar. 2024  

  • 0

Proslavljeni bh. nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić govorio je za Jutarnji list.

Što mislite o dolasku Velimira Zajeca na predsjedničku poziciju?

- Najviše ga pamtim kao igrača, kao kolegu iz reprezentacije. On dobro zna šta se događa u klubu, kako se treba ponašati. Treba se okružiti sposobnim ljudima, i na sportskom i na ekonomskom planu, kako bi se klub vratio u mirne vode koje će mu dopustiti bolje rezultate. Hajduk je poduzeo sve da bude prvak, Rijeka me iznenađuje stabilnošću i mirnoćom, tu je i Osijek. Zeko ima veliku obavezu i dužnost. Sada se može smiriti situacija s navijačima koja traje godinama, oni su tražili svoja prava, može se stišati buka koja se stvorila oko kluba, vrlo je bitno da se to riješi. Tenzije i animozitet bili su prisutni i u moje vrijeme u klubu.

Nije tajna da ste u igračkoj karijeri bili na Dinamovu radaru dok je u Maksimiru igrao Zajec i upravo nakon njega, 2010., sjeli ste na klupu Modrih. Postoji li mogućnost da u budućnosti surađujete?

- Ha, ha, to je već malo komplicirano, diskutabilno, ali nikad se ne zna. Poznajemo se dugo, on zna posao. Svaka sprega između trenera, sportskog direktora i predsjednika treba biti jaka. Njihova suradnja treba biti vrlo povjerljiva, bez zakulisnih radnji. Treba biti kompetentan na svim razinama upravljanja u klubu.

Što mislite o Dinamovu treneru Sergeju Jakiroviću?

- Poznajem mu oca iz Mostara, ali njega ne. Ne znam neke stvari, zato ne mogu pričati. Ima puno ambicija, mlad je trener. Dinamo je velik klub, treba imati puno znanja, iskustva i kompetencija. Sve je bitno, od medicinskog osoblja do osoba zaduženih za odnose s medijima.

Kada ćemo, odnosno hoćemo li vas ponovno vidjeti u trenerskoj ulozi? Ponude, pretpostavljamo, dobivate sa svih strana?

- Borim se sa sobom, imao sam jako puno poziva. Moram dobro razmisliti, želim li nešto raditi ili ne. Kada radim, onda dajem sto i jedan posto od sebe u tom projektu, želim biti potpuno involviran. Priča s Marokom me jako razočarala, proveo sam toliko godina, napravio izvanredne rezultate, a onda zbog nekih drugih ostao bez toga. Znate, ne volim da mi neko određuje sastav, to je vrlo važno, nikada u karijeri to nisam dopustio. Zbog toga sam imao problema, to me koštalo mjesta, ali ne žalim ni za čim i ostao sam pri svojim odlukama. To je tako u trenerskom poslu, kada ne ide, onda si ti krivac. Nisam još ništa odlučio, hoću li možda trenirati neki klub ili reprezentaciju, ko zna. Imam i drugih obaveza, privatnih i poslovnih, koje me trenutno okupiraju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...