POGINUO JE: Muškarac ispao iz balona na vrući zrak koji je letio iznad Melbournea

"Moj brat je čuo glasan udarac, kao da je neki veliki predmet pao na kuću. Izašli smo van tek kad smo čuli sirene", kazao je svjedok, a prenosi Fox News.

  • Hronika

  • 18. Mar. 2024  

  • 0

Muškarac u Australiji danas je poginuo nakon što je ispao iz balona na vrući zrak koji je letio iznad Melbournea. Nesreća se dogodila oko 30 minuta nakon polijetanja balona.

"Moj brat je čuo glasan udarac, kao da je neki veliki predmet pao na kuću. Izašli smo van tek kad smo čuli sirene", kazao je svjedok, a prenosi Fox News. Za sada nije poznat uzrok pada, no policija ne smatra da se radi o kaznenom djelu. Istraga je u toku, a službenici razgovaraju s operaterom balona, ostalim putnicima i svjedocima. 

Tijelo muškarca pronađeno je u stambenoj četvrti koju je policija države Victoria zatvorila za promet. Balon iz kojeg je pao muškarac sigurno je sletio u park Yarra Bend. Nacionalna komercijalna industrija letenja balonima na vrući zrak i Australska federacija balona izrazili su sućut obitelji poginulog. 

"Dizajn košara balona na vrući zrak je siguran za putnike, kako ne bi slučajno ispali iz balona. Putnici i operater su traumatizirani ovom tragedijom, a organizator letenja je osigurao psihološku podršku i savjetovanje za sve pogođene ovim događajem", stoji u priopćenju organizacija.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...