SAVO MILOŠEVIĆ OTKRIO DIO TAKTIKE: "Ovakva utakmica se dešava jednom u životu, naša šansa su prekidi"

Na početku se selektor nacionalnog bh. tima osvrnuo se na trenutno stanje u reprezentaciji.

  • Sport

  • 18. Mar. 2024  18. Mar. 2024

  • 1

Selektor fudbalske reprezentacije Savo Milošević najavio je meč protiv Ukrajine, a danas se upravo bh. selekcija okupila na Ilidži gdje kreću pripreme za baraž, prenosi N1.

Na početku se selektor nacionalnog bh. tima osvrnuo se na trenutno stanje u reprezentaciji.

“Sve je ovdje fenomenalno. Kad sve saberemo možemo biti zadovoljni jer nema povreda. Bilbija i Pirić imaju lakše povrede, ali to će biti ok. To nam je najveći razlog za raspoloženje. Našu šansu protiv Ukrajine vidim u disciplini i prekidima, mislim da smo tu u prednosti. Neću spominjati domaći teren, to se podrazumijeva da je neka prednost”, kazao je selektor Milošević na početku.

Dotakao se šef stručnog štaba i na mjesto treniniranja Zmajeva, ali na samopuzdanje kojeg ne smije nedostajati u ovako bitno meču.

“Mi smo trenirali i u Trening centru u Zenici, tako da ne vidim problem gdje treniramo, to neće biti problem, ne razmišljamo o tim stvarima. Ja ću se potruditi da sve uradim. Ovo je bitna utakmica za Edina Džeku, ima šansu da ode i na EURO. Utakmica neće biti lagana, ali sve se to može dobiti uz veliku želju i borbu. Ja sam puno pričao da moramo zaslužiti neke stvari, moramo biti spremni da nam se u ovoj utakmici sve vrati što smo ranije propustili. Svi su maksimalno fokusirani.Svi znamo šta treba radimo. Spremili smo tri stvari ofanzivno i defanzivno, Fokusirani smo i znamo šta hoćemo, iskreno se nadam da će to biti dovoljno da prođemo Ukrajinu”, naveo je selektor BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...