IBRAHIMOVIĆ SA ESCOBAROM: Bošnjačka stranka značajan partner SAD-a u Crnoj Gori

“Današnji susret je poslužio da otvoreno i prijateljski razmijenimo mišljenja o političkim prilikama u Crnoj Gori i regionu, te uticaju globalnih bezbjednosnih i političkih izazova na Crnu Goru i region Zapadnog Balkana".

  • Regija

  • 19. Mar. 2024  

  • 1

Predsjednik crnogorske Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović sastao se jučer sa Gabrielom Escobarom, specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan, saopćeno je iz BS-a.

“Današnji susret je poslužio da otvoreno i prijateljski razmijenimo mišljenja o političkim prilikama u Crnoj Gori i regionu, te uticaju globalnih bezbjednosnih i političkih izazova na Crnu Goru i region Zapadnog Balkana", kazao je Ibrahimović.

"Zaključak je da euroatlanska orjentacija i EU perspektiva Crne Gore i regije ZB nemaju alternativu, kao i da je Bošnjačka stranka značajan partner SAD u Crnoj Gori. Ostajemo posvećeni kredibilnom NATO partnerstvu, EU integracijama i daljoj demokratizaciji i prosperitetu društva”, zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...