KOLIKO PARA, TOLIKO MUZIKE: Najjeftiniji ručak može se pojesti u restoranu Parlamentarne skupštine BiH, kompletan meni za 11,5 KM

Funkcioneri na nivou BiH najplaćeniji su u državi, a istovremeno imaju na raspolaganju najjeftiniju hranu i piće u toj istoj državi.

  • Mini market

  • 19. Mar. 2024  19. Mar. 2024

  • 0

Lokacija: Restoran zajedničkih institucija BiH u Sarajevu.

Vrijeme: 18. mart 2024.

Cijene: Nabavne.

Na društvenim mrežama kruži još jedan cjenovnik restorana koji je smješten u Parlamentarnoj skupštini BiH. A, u njemu cijene koje su već odavno pusti san građanima i građankama u BiH. Bagatela.

Teleća supa marka, sendvič sa goveđim pršutom 3 KM, ćureći stek u sosu 4 KM, restovani krompir isto marka porcija. Toliko koštaju i salate, a kolači su čak 1,5 KM.

U prevodu, kompletan meni sa supom, predjelom, glavnim jelom, prilogom, salatom i kolačom izađe vas 11,5 KM.

Doduše, na meniju nema ribe i svinjetine. To se vjerovatno posebno naručuje.

– Daj da ljudima ubacimo 400g dimljenog lososa za 2.5KM, mislim stvarno… – komentar je na X.

“Kakve cijene, takva i hrana”

Kako nam je ispričao jedan od funkcionera, u ovom restoranu, teoretski, mogu da jedu svi zaposleni u institucijama BiH, ali se tu ipak rijetko viđaju najplaćeniji funkcioneri.

Ako je za utjehu narodu, naš sagovornik tvrdi da je kvalitet hrane veoma loš, čak „gori u odnosu na cijenu“.

- Sigurno su doveli kojekakve tetke i strine de spremaju hranu. Kada dobijete rižu, vidite da je nekoliko puta podrgrijavana. Često sam vraćao hranu koju su mi poslužili. Čista radnička menza. Cijene su nabavne jer oni prodaju hranu po cijenama za koje namirnice nabavi Služba za zajedničke poslove institucija BiH. Tako da u tom restoranu uglavnom ručaju službenici zaposleni u institucijama BiH – kaže sagovornik Srpskainfo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...