HALIL LAGUMDŽIJA NAS PODSJEĆA: "Pravosuđe ne ispunjava zahtjeve Evropske unije"

Rekao je da je trenutni trend pozitivan, ali da slijedi usvajanje zakona o VSTS-u koji će dosta toga poredati.

  • Mini market

  • 20. Mar. 2024  20. Mar. 2024

  • 0

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Halil Lagumdžija izjavio je da je pred pravosuđem BiH veliki posao ukoliko EU otvori pregovore sa BiH i ocijenio da ovakvo pravosuđe ne ispunjava zahtjeve Evropske unije (EU).

"Otvaranje pregovora BiH sa EU uozbiljit će sve grane vlasti, sve organe čije su odluke i postupanje važni za zatvaranje pregovora po pojedinim segmentima, pa tako i pravosuđa, rekao je Lagumdžija danas novinarima", prenosi Srna.

On je ocijenio da ovakvo pravosuđe u ovom trenutku sigurno ne ispunjava zahtjeve EU.

Rekao je da je trenutni trend pozitivan, ali da slijedi usvajanje zakona o VSTS-u koji će dosta toga poredati.

"Očekujem da pravosuđe neće biti prepreka da se to poglavlje zaključi u dogledno vrijeme, ali trebat će vremena da se mnogo toga uskladi sa standardima EU, što je uslov za davanje pozitivnog mišljenja o svim poglavljima", rekao je Lagumdžija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...