U JULU UHAPŠEN U HRVATSKOJ S LAŽNIM DOKUMENTIMA: Jovan Jošilo izlazi iz pritvora, platiće 500.000 KM

Jovan Jošilo (40) iz Banjaluke, koji je pod istragom Tužilaštva BiH za organizovani kriminal u predmetima ”Storidž” i ”Transporter”, uskoro izlazi na slobodu.

  • Hronika

  • 22. Mar. 2024  

  • 0

Jošilu 26. marta ističe mjera pritvora koju mu je, zbog opasnosti od bjekstva, ranije odredio Sud BiH.

Na današnjem ročištu Tužilaštvo BiH nije tražilo produženje pritvora i predloženo je da mu se izreknu mjere zabrane uz, jemstvo od 500.000 maraka, saznaje ATV.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je Jovan Jošilo pod istragom u ”Skaj” predmetima ”Transporter” i ”Storidž”.

Osumnjičen je za organizovani kriminal povezan sa međunarodnim prometom velikih količina droge.

Jošilo je u aprilu 2022. godine uz pomoć jataka izbjegao hapšenje u Banjaluci. Sutradan je priveden u Nemili u Zeničko-dobojskom kantonu, ali je policajcima na uvid dao lažni dokument Republike Slovenije i ubrzo je pušten na slobodu.

U međuvremenu je pobjegao iz BiH i u julu je uhapšen na području Istre u Hrvatskoj, takođe s lažnim dokumentima. U Hrvatskoj je iza rešetaka bio do 29. novembra prošle godine kada je izručen u BiH.

Jošilovo ime se našlo i u izvještaju o otkrivanju više izvršilaca uključenih u planiranje, pripremanje i izvršenje ubistva Slaviše Ćuluma koji je MUP Srpske, na osnovu prepiski iz ”Skaj” aplikacije, dostavio Javnom tužilaštvu RS-a. 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...