UKRAJINSKI OBAVJEŠTAJCI TVRDE: "Pokolj u Moskvi naredio Putin, znamo i zašto"

Ruske službe potvrdile su da je uhapšeno više osoba među kojima su i četiri direktno umiješane u sam napad. Kod njih su navodno nađeni pasoši Tadžikistana

  • Evropa

  • 23. Mar. 2024  

  • 0

Ukrajinska vojna obavještajna služba optužila je Kremlj i njegove specijalne službe da su orkestrirali smrtonosni napad navečer blizu Moskve kako bi okrivili Ukrajinu i opravdali "eskalaciju" rata.

"Teroristički napad u Moskvi planirana je i namjerna provokacija ruskih specijalnih službi po nalogu (Vladimira) Putina. Cilj mu je opravdati još oštrije udare na Ukrajinu i totalnu mobilizaciju u Rusiji", uvjerava GUR, smatrajući da se napad “mora shvatiti kao Putinovu prijetnju da izazove eskalaciju i produži rat”.

U napadu na koncertnu dvoranu u blizini Moskve, u kojem je sudjelovalo više napadača u maskirnim uniformama, naoružanih automatskim oružjem, prema posljednjim zvaničnim podacima ubijeno je 93 ljudi, ali se strahuje da bi moglo biti i više.  

Na društvenim mrežama objavljeni su novi, današnji snimci na kojima se vidi dobrim dijelom uništena dvorana Crocus City Hall, a ispred koje su i dalje brojne spasilačke ekipe, policija, vatrogasci...

Ruske službe potvrdile su da je uhapšeno više osoba među kojima su i četiri direktno umiješane u sam napad. Kod njih su navodno nađeni pasoši Tadžikistana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...