NESTVARAN PRODOR AUSTRIJANCA: Postignut jedan od najluđih golova svih vremena (VIDEO)

Bez obzira šta uradi u ostatku karijere, austrijski fudbaler Christoph danas je sebe uspio upisati u fudbalsku historiju.

  • Sport

  • 23. Mar. 2024  

  • 0

Bez obzira šta uradi u ostatku karijere, austrijski fudbaler Christoph Baumgartner danas je sebe uspio upisati u fudbalsku historiju.

Baumgartner je na prijateljskoj utakmici protiv Slovačke uradio uradio nešto zaista jedinstveno, a jedinstvenost je jedan od aspekata koji je najteže postići u današnjim vremenima.

Tokom svih proteklih godina i decenija vidjeli smo mnoge spektakularne i brze golove, ali pogoci u kojima jedan igrač odmah nakon sudijskog zvižduka kreće sam ka protivničkom golu i uspijeva zatresti mrežu, zaista se mogu izbrojati na prste jedne ruke.

Upravo to je uradio Baumgartner koji je, nakon što mu je saigrač gurnuo loptu sa centra, momentalno krenuo ka golu Slovačke, predriblao nekoliko protivničkih igrača, a onda preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca postigao gol i fudbalsku historiju obogatio za još jedan spektakularan trenutak.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...