RUKOMETNI SPEKTAKL: Velež u derbiju savladao Zrinjski

Za nijansu bolja igra Veleža čiji su rukometaši u završnici bili prisebniji

  • Sport

  • 24. Mar. 2024  

  • 0

Derbi 16. kola Prve lige FBiH-jug za rukometaše odigran je u Mostaru u dvorani "Midhat Hujdur Hujka" u Sjevernom logoru, a snage su odmjerili gradski rivali Velež i Zrinjski. 

Gradski derbi ponovo je donio pravi rukometni spektakl. Krcata dvorana kao nikad u posljednje tri sezone bila je fantastičan dekor za rukometni derbi.

Loše je Velež otvorio utakmicu. Pristisak je učinio svoje i odlična mlada ekipa Zrinjskog koristila je to do maksimuma. Sredinom prvog dijela Zrinjski je dva puta otišao na visokih pet golova razlike.

Ipak, "Rođeni" su se brzo vratili. Na poluvrijeme se otišlo sa zaostatkom od jednog gola 13:14.

U nastavku za nijansu bolja igra Veleža čiji su rukometaši u završnici bili prisebniji.



Minut prije kraja Velež je imao 27:26 i napad za ovjeru pobjede, Zrinjskom je trebala odbrana. Ipak u tom napadu domaći rukometaši postižu pogodak za 28:26 i to je bio konačan ishod meča.

Begović sa devet i Zlatić sa sedam pogodaka bili su najefikasniji kod Veleža, dok su kod Zrinjskog Cvitanović i Brkić postigli po sedam pogodaka.

Velika utakmica, nakon koje je malo ko ravnodušan napustio dvoranu. Velika borbenost i želja za pobjedom bila je prevaga večeras za Rođene.

Mora se dodati i da su veliku podršku sa tribina domaćim pružili fudbaleri FK Velež na čelu sa trenerom Deanom Klafurićem.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...