LEGENDARNI ŠPANSKI FUDBALER: Andres Iniesta optužen za utaju 3,5 miliona eura poreza

Ukoliko ne uplati novac, Španac će morati na sud

  • Sport

  • 24. Mar. 2024  24. Mar. 2024

  • 0

Legendarni španski fudbaler, Andres Iniesta izbjegao je plaćanje poreza u iznosu od 3,5 miliona eura tokom boravka u Japanu prošle godine, kako su otkrile tamošnje vlasti.

Iniesta je nastupao u Japanu u periodu od 2018. do 2023. godine za ekipu Vissel Kobea.

Poreska uprava Japana je otkrila da nije prijavio prihode u vrijednosti od 860 miliona jena (5,2 miliona eura), na koje treba platiti porez u iznosu od 580 miliona jena (3,5 miliona eura).

Ukoliko ne uplati novac, Španac će morati na sud.

Iniesta je tokom pet godina u Vissel Kobeu osvojio tri trofeja, među kojima i titulu prvaka. Ima 39 godina i nastupa za „Emirates klub“.

Za reprezentaciju Španije je igrao od 2006. do 2018. godine i bio je prvak svijeta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...