SRBOVANJE U SRBIJI: „Ponosan sam što je Srbija uspjela, a s njom i Republika Srpska…“

-Srbija se mora okupiti oko ideje koju zastupa Aleksandar Vučić, poručio je Dodik.

  • Politika

  • 25. Mar. 2024  25. Mar. 2024

  • 7

Cijeli politički vrh bh. entiteta Republika Srpska bio je sinoć na na obilježavanju 25. godišnjice NATO bombardovanja Savezne Republike Јugoslavije, koje je održano u Prokuplju.

Skupu se obratio i Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS.

-Ponosan sam što je Srbija uspjela, a s njom i Republika Srpska. Ostali smo slobodarski narod. Naša sloboda je najvažnija stvar našeg identiteta, naše vjere. Nikome ne želimo zlo, želimo da živimo u miru. Kada zapadni sateliti misle na Kosovo i Metohiju i kada misle na Republiku Srpsku, različito govore.

Nama kažu da ćutimo, da ništa ne govorimo. Možda bi taj Zapad nešto i uspio da nema Srba, naše Srbije i Republike Srpske da zajedno sve ovo prebrodimo. Srbija se mora okupiti oko ideje koju zastupa Aleksandar Vučić. Srbi su se okupili u Prokuplju da obilježe strašan dan u svojoj istoriji - kada je prije 25 godina pala prva bomba, koja je odjeknula u srcima Srba širom svijeta. Agresori su samo imali želju da malom srpskom narodu nanesu štetu, udarac od kojeg ne bi trebalo da se oporave i koji bi morali da nose kao pečat u svom životu kao narod, poručio je Dodik na društvenim mrežama.

A, šta se stvarno dogodilo, i zbog čega političari u RS-u i Srbiji stvaraju lažnu sliku o NATO udarima na Srbiju pročitajte OVDJE!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...