NOVAKOVIĆ BURSAĆ U NEVJERICI: „Pogledajte kako su se prema tome ponijele neke stranke u Federaciji BiH…“

Ipak, ona kaže da se ne treba time previše opterećivati.

  • Politika

  • 25. Mar. 2024  25. Mar. 2024

  • 3

Mnoge zemlje članice sada ne bi ispunile kriterijume Еvropske unije, rekla je za ATV delegat u Domu naroda PS BiH Snježana Novaković Bursać.

Ipak, ona kaže da se ne treba time previše opterećivati.

"Ja mislim da je ključ rješenja je u našim unutrašnjim odnosima. A, da bi bilo toga mi treba da imamo zrele partnere, koji neće svakog trenutka trčati u nekakve ambasade. Mi treba da shvatimo realnu situaciju i shvatimo da bez uvažavanja i konsenzusa jednostavno ne ide", kaže Novaković Bursać.

Odluka Vijeća ЕU o odobravanju pregovora BiH sa ЕU jeste dobra vijest, kaže Novaković Bursać, te dodaje da je to i poziv za razgovore.

"Međutim, pogledajte kako su se prema toj vijesti ponijele neke stranke i u FBiH, a bojim se i neki miljei u Republici Srpskoj. Iz jednog snažnog centra sve se pokušava prikazati puno loše, da ništa ne valja, upravo ubijajući volju i želju naroda da se bori da ostane, da sačuva svoj kapacitet ovdje. Svaka opozicija treba da kritikuje, ali treba imati razuman pristup", rekla je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...