UMJESTO POZIVA NA SKUP - DINKO!: “Srbija je mrak, gotovo nepovratno izgubljeni Mordor, opustošena, militantna i fašizirana moskovska gubernija na Balkanu...”

I biće gore, siguran sam. Zato što je srpsko društvo zarobljeno i otuđeno, uvučeno u paralelnu realnost koja može imati katastrofalne posljedice po balkansku i globalnu sigurnost.

  • Regija

  • 25. Mar. 2024  

  • 1

Piše: Boban BATRIĆEVIĆ (Antena M)

Pretpostavljam da ste ispratili - srpski režim AV svim svojim resursima danima progoni Dinka Gruhonjića, prije svega čovjeka, pa onda istaknutog profesora i novinara. Ne pamtim ovakav ostrakizam, dehumanizaciju i prijetnje, odavno.

Srbija je mrak, gotovo nepovratno izgubljeni Mordor, opustošena, militantna i fašizirana moskovska gubernija na Balkanu, predvođena ludacima i kriminalcima, koja uništava svoje najbolje sinove i kćeri. Svaku kritiku toga ludila prati haranga, deršturmerovski medijski pritisak poslije kojeg (naravno!) slijede grafiti s prijetnjama smrću. Još jedan korak i eto prepisani scenario iz '33.

I biće gore, siguran sam. Zato što je srpsko društvo zarobljeno i otuđeno, uvučeno u paralelnu realnost koja može imati katastrofalne posljedice po balkansku i globalnu sigurnost. Ali i takav režim jednom mora pasti, a srušiće ga upravo ljudi kao Dinko Gruhonjić. Želim da vjerujem da će Srbija nekad biti slobodna zemlja, oslobođena kulturrasizma, radikalnog pravoslavlja, bolesne putinofilije i pansrpskog fašizma. Takva Srbija nam je svima potrebna. S takvom Srbijom bi se svi ponosili. Ali ona je za sad zbilja Tamo daleko.

Zato je naša dužnost pomagati ljude poput Dinka i svih onih koji se bore protiv balkanskog zla No. 1.

Druže Dinko, ne damo te!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...