SATIĆ KUCA TIKA TAKA: Ako ne uplati novac Trumpu prijeti zapljena nekretnina

U ponedjeljak je na društvenim mrežama ponovio kako nije kriv te je napao suca koji je presudio toliki iznos.

  • Svijet

  • 25. Mar. 2024  

  • 0

Donaldu Trumpu u ponedjeljak istječe rok za polog 454 miliona dolara temeljem presude za prevaru, a u suprotnom bi New York mogao zaplijeniti neke od njegovih nekretnina. 

Trump, vjerovatni kandidat republikanaca na predsjedničkim izborima u novembru, mora ili uplatiti novac iz svog džepa ili dati drugo jednako vrijedno jamstvo dok traje žalba na prvostepenu presudu od 16. februara kojom je utvrđeno da je bivši predsjednik manipulirao informacijama o svom bogatstvu i veličini svoje kompanije kako bi varao kreditore i osiguravajuće kuće.

Trump je precijenio svoje nekretnine poput Mar-a-Laga na Floridi i niza poslovnih zgrada i igrališta za golf, prema nepravomoćnoj presudi.

U ponedjeljak je na društvenim mrežama ponovio kako nije kriv te je napao suca koji je presudio toliki iznos.

Njegova kampanja u petak je pozvala na donacije “milion protrumpovskih patriota”, upozorivši da je u opasnosti od zapljene i poznati Trump Tower, piše Hina.

Trump je na društvenim medijima objavio da raspolaže s gotovinom u iznosu od 500 miliona dolara ali to želi potrošiti na predizbornu kampanju.

Ovaj slučaj šteti Trumpovom ugledu uspješnog poduzetnika.

On je slavu stekao kao graditelj vrijednih nekretnina, uključujući Trump Tower na Manhattanu.

Niz finansijskih briga

Sada mu na putu prema povratku u Bijelu kuću stoji niz finansijskih briga, pa i to što njegova kampanja prikuplja sredstva sporije od one demokrata Joea Bidena.

Kao prvi bivši američki predsjednik koji je kazneno progonjen, Trump je optužen u još četiri odvojena slučaja.

On te procese naziva politički motiviranima te tvrdi da je nedužan.

Ovo nije jedini proces u kojemu je morao položiti novac – jamčevinu od 91,6 miliona dolara uplatio je za pokrivanje presude za klevetu spisateljice E. Jean Carroll dok traje žalbeni postupak.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...