UVIJEK IMA ONO "ALI": Schmidt sve pripremio za nametanje "tehničkih izmjena" izbornog zakona, PA ODUSTAO?

Diplomate Evropske unije u BiH pokušavaju ubijediti Schmidta da "domaćim liderima" da još mjesec za dogovor.

  • Politika

  • 26. Mar. 2024  

  • 2

Visoki predstavnik Christian Schmidt opet razmatra opciju da odgodi nametanje “tehničkih izmjena” Izbornog zakona, saznaje sarajevski portal Istraga.ba.

Schmidt je ove izmjene trebao nametnuti do kraja ove sedmice. Međutim, diplomate Evropske unije u BiH pokušavaju ubijediti Schmidta da "domaćim liderima" da još mjesec za dogovor.

Odgodu od Schmidta su tražili i lideri Trojke. Visoki predstavnik je danas u intervjuu za Dnevni avaz potvrdio ranije pisanje portala Istraga da će nametnuti tehničke izmjene. No, nakon "dodatnih konsultacija" Schmidt ponovo namjerava prolongirati nametanje.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...