PURA S UMAKOM OD PAVLAKE I JAJA: Odlična je za vašu dijetu i želudac, a ukusna večera teško da može biti jeftinija

Palenta sadrži željezo, magnezij, cink.

  • Gastro

  • 27. Mar. 2024  

  • 0

Kuhajte palentu u slanoj vodi i s malo ulja.

U međuvremenu pripremite umak tako da umutite jaje, stavite 1.5 dl vode, 1.5 dl mlijeka, malo ulja i kašiku palentne.

Posolite. Miješajte žicom da se zgusne, a ne nastanu grudvice.

Poslužite puru s umakom od jaja i kiselom pavlakom.

Palenta sadrži željezo, magnezij, cink. Ovo jelo je bez glutena, od jednostavnih ugljikohidrata, odlično za vašu dijetu i želudac.

Ukupno vrijeme potrebno za pripremu ovog brzog ručka je oko 10 minuta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...