VELIKA AKCIJA MUP-a OD JUTROS: Nakon pretresa privedeni Elmedin Karišik i Hadžibajrićev sin Seid (FOTO+VIDEO)

Podsjećamo, ranije u akciji “Start” su uhapšeni Ibrahim Hadžibajrić, Seid Hadžibajrić, Elmedin Karišik, Alma Destanović, Mustafa Dedić i Emina Rogo.

  • Vijesti

  • 28. Mar. 2024  28. Mar. 2024

  • 0

Pripadnici policije MUP-a Kantona Sarajevo od jutros vrše pretrese privatnih i poslovnih objekata u vlasništvu Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Lejle Begović.

Lejla Begović je javnosti poznata kao sestra bivšeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića. Naime, pretresi se vrše u sklopu akcije “Start II”.

"U službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS trenutno je na kriminalističkoj obradi više osoba", navela je za "Slobodnu Bosnu" glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Kako je nezvanično rečeno, Elmedin Karišik, vlasnik kompanije “Plaza Group” i Seid Hadžibajrić, sin bivšeg načelnika Ibrahima Hadžibajrića danas su privedeni u prostorije MUP-a KS.

Ovu informaciju za portal N1 potvrdio je i Karišikov advokat Mirsad Crnovršanin.

“Elmedin Karišik je priveden po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo. Priveden je po istom osnovu i za iste krivično-pravne radnje u odnosu na koje se vodi istraga pred Tužilaštvom BiH. Nema novih okolnosti i činjenica, već se radi o istom događaju u odnosu na koje već egzistiraju mjere zabrane od strane Suda BiH”, kazao je Crnovršanin.

No, kako nam je kazao smatra da se radi o pravnom nonsensu.

“Apsolutno se radi o pravnom nonsensu. Jedno tužilaštvo ulazi u ingerencije i nadležnosti drugog tužilaštva. Nemoguća situacija. Naredbom za pretres su zatreženi svi dokumenti koji su prethodno već deponovani u Sudu BiH. Traže nešto što je Sud BiH prije šest mjeseci. Kantonalni sud sada, vjerovatno neznajući da je Sud BiH, traže iste predmete. Nenormalna situacija, ovo se nikada nije desilo. Jedno tužilaštvo preuzima radnje iz drugog tužilaštva”, kazao nam je Crnovršanin.

Podsjećamo, ranije u akciji “Start” su uhapšeni Ibrahim Hadžibajrić, Seid Hadžibajrić, Elmedin Karišik, Alma Destanović, Mustafa Dedić i Emina Rogo.

Trenutno je u pritvoru jedino Ibrahim Hadžibajrić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...