TAKO JE GOVORIO I PRED NAPAD NA UKRAJINU: Putin tvrdi da Rusija ne planira invaziju na Evropu!

Putin je kazao da se ovaj narativ odvija "usljed pada ekonomije i pogoršanja životnog standard evropskih građana”.

  • Svijet

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Neposrerno pred invaziju na Ukrajinu, ruski predsjednik Putin rezolutno je tvrdio da Rusija ne planira napasti susjednu zemlju i da su takve tvrdnje najobičnija propaganda Zapada.

Danas Putin tvrdi da Rusija ne planira invaziju na Evropu, navodeći da se takve informacije sračunto šire iz zapadnih centara moći.

"Što se tiče navoda da planiramo invaziju na Evropu poslije Ukrajine, to je potpuna glupost koja ima za cilj isključivo da zastraši njihovo stanovništvo kako bi ih natjerali da plate više novca", rekao je ruski predsjednik na sastanku sa vojnim pilotima u Tverskoj oblasti, prenosi TASS.

Putin je kazao da se ovaj narativ odvija "usljed pada ekonomije i pogoršanja životnog standard evropskih građana”.

"Ovo je apsolutno jasno i to svi priznaju. Ovo nije propaganda. To se zaista dešava. Treba da se pravdaju, pa zastrašuju svoje stanovništvo potencijalnom ruskom prijetnjom dok nastoje da prošire svoj diktat na cijeli svijet", zaključio je Putin.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...