STRAVIČNA AUTOBUSKA NESREĆA U JAR-u: Poginulo 45 ljudi

Neka tijela su izgorjela do neprepoznatljivosti, a dio putnika je ostao zarobljen u olupini autobusa, objavile su prometne vlasti Limpopa. 

  • Hronika

  • 28. Mar. 2024  

  • 0

Južnoafričko ministarstvo prometa danas je objavilo kako je 45 ljudi poginulo, a jedna je osoba povrijeđena u autobuskoj nesreći blizu Mamatlakale u sjevernoj pokrajini Limpopo.

Ministarstvo je priopćilo kako je vozač izgubio kontrolu nad autobusom koji je potom udario u barijere na mostu, nakon čega je vozilo pao preko mosta, udario u tlo, pa se zapalio. 

Autobus je prevozio ljude iz Botswane, države okružene JAR-om, do Morije, grada u Limpopu. 

Operacije spašavanja trajale su do kasne sate danas.

Neka tijela su izgorjela do neprepoznatljivosti, a dio putnika je ostao zarobljen u olupini autobusa, objavile su prometne vlasti Limpopa. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...