SVJETSKI POZNATA PLJAČKA: I četvrti optuženi negirao optužbe za krađu zlatne WC šolje iz palate Blenheim u Oxfordshireu (FOTO)

Palata je UNESCO-ova svjetska baština i bila je rodno mjesto Sir Winstona Churchilla.

  • Šareni svijet

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

Četvrti muškarac Bora Guccuk (40) iz Londona izjasnio se da nije kriv po optužbama za krađu wc-šolje od 18-karatnog zlata iz palate Blenheim u Oxfordshireu.

Wc šolja vrijedna 4,8 miliona funti ukradena je iz kuće 2019. godine, dok je predstavljana na izložbi italijanskog konceptualnog umjetnika Maurizija Cattelana.

alt

alt

U januaru su se tri muškarca izjasnila da nisu krivi po optužbama za krađu.

Michael Jones (38) iz Oxforda i James Sheen (39) iz Wellingborougha u Northamptonshireu optuženi su za provalu.

Sheen je također optužen za transfer ukradene robe i zavjeru da učini isto.

Frederick Sines (35) iz Ascota, optužen je za udruživanje radi prenosa ukradene imovine.

altSa lijeva na desno: Michael Jones, Fred Sines i Bora Guccuk (Foto: PA)

Muškarcima bi trebalo da se sudi u februaru 2025. Kako je u to vrijeme otkriveno, pljačka je osim toga izazvala poplavu i štetu na veličanstvenoj kući iz 18. stoljeća u Woodstocku.

Palata je UNESCO-ova svjetska baština i bila je rodno mjesto Sir Winstona Churchilla.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...