POBJEGAO IZ KUĆNOG PRITVORA: Osuđen na 12 godina zatvora zbog obljube djevojčice, nije došao na suđenje

U Tužilaštvu u Bijeljini nisu željeli da komentarišu to što se Tomić, kako mediji navode, nije pojavio na suđenju.

  • Vijesti

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

Milenko Tomić iz Bijeljine osuđen je na 12 godina zatvora zbog obljube djevojčice od 13 godina koju je trenirao, potvrđeno je Srni u Okružnom javnom tužilaštvo Bijeljina.

U Tužilaštvu u Bijeljini nisu željeli da komentarišu to što se Tomić, kako mediji navode, nije pojavio na suđenju.

Tomić je posljednji put na kućnoj adresi bio je dva dana prije izricanja presude, otkrivaju "Nezavisne novine".

On je, podsjetimo, bio u kućnom pritvoru i policija ga je, kako ističu iz Policijske uprave Bijeljina, obilazila dva puta dnevno.

"Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina su prema Rješenju Okružnog suda u Bijeljini dva puta dnevno provjeravali prisustvo na kućnoj adresi M.T. iz Bijeljine. Dana 27. marta 2024. godine u večernjim časovima utvrđeno je da on nije na kućnoj adresi", rečeno je za "Nezavisne novine" iz Policijske uprave Bijeljina.

U toku je, dodaju, potraga za njim.

"Nakon što je utvrđeno da M.T. nije na adresi bez odlaganja je obaviješten Okružni sud u Bijeljini i od tog momenta policijski službenici intezivno tragaju za njim", kazali su za "Nezavisne novine" iz bijeljinske policije.

Sekretar Suda Milomir Čodo rekao je da je Tomić osuđen za krivično djelo obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina.

Tomiću je suđeno za obljubu djevojčice od 13 godina koja je trenirala boks u njegovom klubu. Optužnica protiv Tomića za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina podignuta je 31. januara 2022. godine, a Okružni sud u Bijeljini odredio mu je pritvor do izricanja presude, najduže dvije godine od dana potvrđivanja optužnice 1. februara 2022. godine.

On je pušten iz pritvora nakon što je Okružni sud ovu mjeru zamijenio kućnim pritvorom.

Tužilaštvo, advokati i porodica djeteta ranije su ukazivali da se sa suđenjem odugovlači kako bi Tomiću istekao pritvor. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...