LIJEPA GESTA NA VELIKI PETAK: Umjesto prijema, nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka

Spomenuta humanitarno-karitativna organizacija ima dvije pučke kuhinje u Sarajevu te jednu u Varešu u kojima dnevni obrok dobiva oko 400 korisnika.

  • Mini market

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

Vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić na Veliki petak, 29. ožujka u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu susreo se s fra Petrom Karajicom, ravnateljem Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh Sv. Ante“ te mu tom prigodom uručio dar za 500 obroka.

Time je nastavio praksu darivanja potrebitih o blagdanima Uskrsa i Božića u ovom slučaju korisnika pučke kuhinje „Kruha Sv. Ante“.

Spomenuta humanitarno-karitativna organizacija ima dvije pučke kuhinje u Sarajevu te jednu u Varešu u kojima dnevni obrok dobiva oko 400 korisnika.

„Dar nadbiskupa Vukšića iskoristit ćemo za nabavku prehrambenih namirnica kojima ćemo pomoći onima koji kucaju na naša vrata čime im želimo uljepšati uskrsne blagdane“- kazao je fra Petar uz zahvalu nadbiskupu Tomi, saopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

federalna.ba  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...