XABI ALONSO OTKLONIO SVE DILEME: "Ostajem u Leverkusenu"

Alonso, koji je s Leverkusenom potpisao ugovor do 2026. godine, privukao je pažnju evropskih fudbalskih krugova zahvaljujući izvanrednim rezultatima s timom.

  • Sport

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

Xabi Alonso potvrdio je da ostaje na poziciji trenera Bayer Leverkusena, prekinuvši tako sve špekulacije o mogućem prelasku u Liverpool ili Bayern iz Minhena.

"Na sastanku s klupskim vodstvom prošle sedmice, saopćio sam svoju odluku da nastavim s trenerskim poslom u Bayer Leverkusenu. Smatram da je ovo idealno mjesto za razvoj moje trenerske karijere", izjavio je Alonso za novinare.

Alonso, koji je s Leverkusenom potpisao ugovor do 2026. godine, privukao je pažnju evropskih fudbalskih krugova zahvaljujući izvanrednim rezultatima s timom, vodeći ih do borbe za tri trofeja i sezone bez poraza. Uprkos povezivanju s prestižnim klubovima poput Liverpoola i Bayerna, čije trenerski pozicije uskoro ostaju upražnjene, Alonso je odlučio ostati vjeran njemačkom klubu, prenosi Sport1.

Dolaskom u Leverkusen u oktobru 2022, kada se klub borio za opstanak, Alonso je preporodio tim i vodio ga do borbe za evropska takmičenja, zauzevši tada šesto mjesto na tabeli. Ove sezone, njegov tim dominira u Bundesligi, držeći prvo mjesto s deset bodova prednosti nad aktuelnim prvakom Bayernom, i to osam kola prije završetka sezone, ostavši neporažen u 38 utakmica u svim takmičenjima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...