DODIK POČEO OTKRIVATI PIKANTERIJE: "Trojka je pristala na sve, pa odustala jer se to nije svidjelo..."

"O kojem evropskom putu on priča? Ko treba da pregovara sa EU? Da neće možda Schmidt?", napisao je Dodik na svom X-nalogu. 

  • Politika

  • 29. Mar. 2024  

  • 10

Milorad Dodik, politički lider bosanskih Srba, optužio je Trojku da su "lažovi". A "lažovima" je nazvao i neke strance u BiH. Naravno, prvenstveno tu misli na visokog predstavnika i američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini.

"Nikšić izađe i javno kaže da smo imali dogovoreno 99 posto stvari u vezi s izbornim zakonom, ali, eto, Schmidt je nametnuo i to je okej, šta da se radi, treba nastaviti raditi na evropskom putu. O kojem evropskom putu on priča? Ko treba da pregovara sa EU? Da neće možda Schmidt?", napisao je Dodik na svom X-nalogu. 

Potom je nastavio: 

"Ti ljudi su politički lažovi. Bez ikakvog srama lažu sve u BiH. Srušili su svaki dogovor koji se nije dopao Amerikancima. Klimaju glavom na sve što im se kaže i kao treba da radimo s njima. Šta raditi s nekim ko nema kapacitet da donese odluku. Danas pristanu, sutra odustanu i mole Schmidta da ih izvuče jer se Amerikancima ne sviđa. Postoji samo jedno rješenje - da Schmidt i strane sudije odu i da se ponište njegove brljotine", poručio je politički lider bosanskih Srba.

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...