SUNOVRAT VELIKANA SA GRBAVICE: Bruno Akrapović prvi put spomenuo ispadanje iz lige...

Trener Želje je prokomentitao i sistem igre te ponovio da njegovom timu nisu svirana dva penala.

  • Sport

  • 30. Mar. 2024  

  • 0

FK Željezničar je poražen od Veleža na Grbavici sa 0:1, a nakon meča održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke Plavih, Bruno Akrapović.

“Što se tiče sportske strane, bili smo bolja ekipa. Dozvoli smo im jedan udarac koji je ušao u gol. Dominirali smo, radili presing, bacali se na glavu i momci su stvarno bili na rubu onoga što je moguće. Ništa im se ne može zamjeriti. Drugo je što nam se dijele kartoni i da nas se na jedan način usmjerava u drugi tok utakmice.

Ne želim tražiti alibi, ali na način na koji se ponašaju ljudi prema Želji to je sramotno. To je moja tačka gledišta. Igrači su dali sve od sebe. Nedostajalo nam je dosta igrača. Bili smo na rubu da postignemo gol, ali dva puta nam nije sviran penal. Ja preuzimam odgovornost na sebe.. Momci imaju volju i to je najvažnije u fudbalu“, kazao je Akrapović i prokomentarisao uvrede sa tribina:

“Prije mene se nanizalo nekih stvari i očito da niko ne želi da preuzme odgovornost. Evo ja ću preuzeti odgovornost. Moja je krivica dovođenje igrača i loši rezultati, ali i prijašnji rezultati. Neka se meni psuje, neka sam ja ta osoba koja će snositi tu odgovornost ako Željo ostane u ligi. Imam dosta godina, dosta rada i znam o čemu se radi. Ako dozvoliš protivniku samo jedan šut, onda to nije do sistema.”

Trener Želje je prokomentarisao i sistem igre te ponovio da njegovom timu nisu svirana dva penala.

“Vjerujem u ovaj sistem. Radimo to i uvijek pitam momke da li je to to. Oni su svi za taj sistem. Ne mogu nametnuti nešto što nije. Drljo je protiv Zrinjskog igrao u tom sistemu odlično, a danas malo lošije. Galić ima mnogo ubačaja sa obje strane, ali je problem što ta lopta nije ušla u gol.

Nismo postigli pogodak na vrijeme. Govorim za dva penala koja nisu svirana, šansu za Radovca kada je išao sam na golmana, govorim za ubačaje sa strane.”

Željo je trenutno pretposljednji sa 23 boda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...