NE ZABORAVITE POMJERITI SAT: Spavamo sat kraće, kazaljke se pomjeraju...

Ova promjena ostavlja posljedice na ljudski organizam, posebno kod starijih osoba, što se u prvom redu ogleda u poremećajima spavanja.

  • Jeste li znali

  • 30. Mar. 2024  30. Mar. 2024

  • 0

Pomicanjem kazaljke za jedan sat unaprijed, s dva na tri sata, u nedjelju počinje ljetno računanje vremena.

Tu noć spavat ćemo sat vremena kraće, a dani će nam biti duži. Vrijeme se mijenja u 2 sata u noći na 3 sata. Ova promjena ostavlja posljedice na ljudski organizam, posebno kod starijih osoba, što se u prvom redu ogleda u poremećajima spavanja.

Ljetno računanje vremena završit će 27. oktobra

Ljetno računanje vremena završit će se 27. oktobra, kada ćemo kazaljke na satu pomaknuti ponovno unazad. Zanimljivo je da će ovo ljetno računanje vremena biti jedno od najkraćih. Naime, lani smo kazaljke na satu unaprijed pomaknuli nekoliko dana ranije, 26. marta. No, to ne znači da je onda ranije počelo zimsko računanje vremena. Naime, kazaljke smo vratili tek 29. oktobra, dakle nekoliko dana kasnije nego što ćemo to učiniti ove godine. Iduće godine ljetno računanje vremena počet će 30. marta, a trajat će do 26. oktobra.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...