"KORISNI IDIOT AMERIČKE AMBASADE": Grad "okićen" plakatima sa Vukanovićevim likom

"Da imamo pravnu državu i da se poštuju zakoni, zbog jezika mržnje, otvorenih poziva na fizičko nasilje i napade, koje je Dodik javno uputio sa skupštinske govornice pozivajući ljude da me fizički napadnu, kao i nastavka kampanje etiketiranja, stavljanja mete na čelo, gnusnih laži i kleveta, on i ostali odgovorni, njegovi saradnici, bili bi procesuirani i kažnjeni," istakao je Vukanović

  • Politika

  • 30. Mar. 2024  

  • 1

Političari vrlo često govore stvari ne brinući o posljedicama svojih riječi. Možda čak i priželjkuju reakciju, zanjući da neće snositi odgovornost ma kakve posljedice da se dogode.

Nešto tako je danas iskusio predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović. Naikme, jutros je Trebinje bilo "okićeno" plajerima sa njegovim likom i uz poruku "američki korisni idiot". Skoro da nije bilo automobila ili poštanskog sandučeta u Trebinju, a da za njega nije bila zakačena Vukanovićeva slika sa ovom porukom. Ona je direktna posljedica riječi predsjjednika RS-a Milorada Dodika, koji je Vukanovića sa skupštinske govornice nazvao "špijunčinom" i drugim sličnim "epitetima.

"Nevjerovatan je strah režima, koji je u velikoj panici, što pokazuju plakati i flajeri koji su jutros osvanuli u Trebinju. Gradski odbor SNSD-a Trebinje po nalogu Luke Petrovića odštampao je na aparatima Hidroelektrana na Trebišnjici i Elektroprivrede Republike Srpske hiljade flajera i plakata, koji su tokom noći postavljeni u cijelom gradu i svim gradskim naseljima. Aktivisti SNSD-a su dijelili plakate na kojima je moja fotografija uz poruku da sam tobože američki korisni idiot, a sve je ispratila Herceg televizija i drugi Lukini režimski mediji.

alt

Vukanovićev lik na svakom koraku

Sve je dio osmišljene akcije režima i vladajuće Partije, koju je na Posebnoj sjednici pokrenuo Dodik, plasirajući iznova stare otrcane spinove i laži o nekakvim stranim plaćenicima, u koje više ne mogu povjerovati ni mala djeca, osim ostrašćenih članova SNSD-a, koji mi intenzivno pišu i prijete poslednjih dana, od Dodikovog sramnog istupa u Skupštini, a vrlo vjerovatno je i taj pritisak i prijetnje dio kampanje zastrašivanja i provociranja moje reakcije.

Da imamo pravnu državu i da se poštuju zakoni, zbog jezika mržnje, otvorenih poziva na fizičko nasilje i napade, koje je Dodik javno uputio sa skupštinske govornice pozivajući ljude da me fizički napadnu, kao i nastavka kampanje etiketiranja, stavljanja mete na čelo, gnusnih laži i kleveta, on i ostali odgovorni, njegovi saradnici, bili bi procesuirani i kažnjeni od nezavisnog pravosuđa, al samo kod nas ono služi da se progone i kažnjavaju oni koji govore istinu.

Baš sam zadovoljan reakcijama, nervozom i ponašanjem režima, koji pokazuje kolika smo opasnost za nakaradni sistem, jer smo slobodni, neucijenjeni i beskompromisni, što ih posebno plaši. Čak sam dobio informacije da će Partija i Služba u Beogradu angažovati i Šešelja da piše knjigu o meni, kao nekakvom strašnom stranom plaćeniku i izdajniku, što je najbolji pokazatelj da smo na pravom putu borbe za pravdu, red i istinu, objavio je Vukanović u svom blogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...