BOSANAC GENIJALAC: Nagrađivani Tuzlak ruši predrasude, prepoznat je širom svijeta

U slobodno vrijeme piše poeziju koja je u više navrata bila pohvaljena, te nagrađivana. Također voli pomagati drugima oko sebe, te je član WLFPH za jedinstvo i mir u svijetu.

  • Kultura

  • 30. Mar. 2024  

  • 0

Portal Ljudski.ba predstavlja mlade i uspješne Bosance i Hercegovce koji svojim djelima utiru put novim generacijama, kao svijetli primjeri za budućnost.

Maid Čorbić iz Tuzle, 24 godine. U slobodno vrijeme piše poeziju koja je u više navrata bila pohvaljena, te nagrađivana. Također voli pomagati drugima oko sebe, te je član WLFPH za jedinstvo i mir u svijetu. Trenutačno je urednik portala Prve Umetničke Balkanske Svemirijade na čelu sa Dijanom Uherek Stevanović, te selektor nekoliko takmičenja na toj stranici koja ima za cilj da spoji sve pjesnike širom svijeta. Mnoga djela su također objavljena u antologijama i časopisima (Čile, Španija, Ekvador, Bosna i Hercegovina, Indija, Indonezija, Butan, Birland, Španija i dr.), kao i štampani primjerci antologije pjesama „More na dlanu“ i „Priče iz izolacije“, te „Kosovski Božur“ koji je izašao iz publikacije 2020 godine. Svojim trudom i radom je dosegnuo mnogobrojna poznanstva diljem svijeta, pri čemu je u 2020. godini proglašen poetom godine u Indo-Universe grupi koja se također bavi dobročinstvom.

Također osoba koja se zalaže za pravdu i ispred sebe ima mnogobrojna poznanstva. Ono što ga izdvaja od drugih jeste temperamentnost i pjesme koje najčešće opisuje kao realistične, ali i ljubavne koje imaju uvijek tužan karakter na kulminaciji pisanoga traga. Maid je globalni autor 44. svjetske kulture i osnivač internacionalnog konkursa "Pisano Pero" i globalnog"Mirom Protiv Rata". Njegove pjesme su širom svijeta prepozate i kao globalni autor nesebično pomaže drugima oko sebe u pisanom tragu. Kao mladi autor je prepoznat na Facebooku koji ima više od 10.000 diploma i nagrada. Na takmičenju "Musa Ćazim Ćatić" za 2024. godinu je osvajač šestog mjesta u oblasti proze i četvrto u oblasti poezije.

alt

Maid Čorbić

Njegovi radovi su obišle i strane publikacije koje vrlo rado ih sa ponosom predstavlja u okruženju. Dobitnik je nagrade BigBang od strane Radio Kameleona u Tuzli 2021.od strane žirija za svoj pisani trag u takmičarskom segmentu. Također iste godine je proglašen u Indiji poetom godine.Osim ovih nagrada iza sebe ima mnogo antologija koje su obišle čitav svijet i takmičenja lokalnog karaktera. Iza sebe također ima medalju poezije u jednom takmičenju i mnogo saradnji za raznim casopisima sirom svijeta i okoline. Maid je poeta koji piše najviše ljubavne pjesme ali i refleksivne radove u kojima predstavlja okruženje u kojem se on nalazi. Vješto govoreći o istini i raznim stvarima oko njega, ponos je svoje države koju je predstavljao tri godine (2020/2023). Važi za takodjer poetu koja je kriticki revizor i clan globalne asocijacije DGYPA u Bhutanu za segment mladih i razvoj mladih u okruzenju i svijetu i pisanom tragu.

Osim toga takodjer je u WLFPH koji reprezenta poete svijeta i mirovne vrste autore koji spajaju granice. Učesnik je Mili Duela i u TOP 500 je u 2021 godini koji je repezentirao Bosnu i Hercegovinu. Također je bio član Zirija Escritores sin Frontreras koji je iz Španije kao i Galaxia za internacionalnu nagradu 2021. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...