PRIJETI LI TO VUČEVIĆ NOVIM RATOM: Mandatar za sastav Vlade Srbije prijetio Crnoj Gori da će joj se obiti o glavu priznanje Kosova

Član Srpske napredne stranke od 2008. godine. Za predsjednika Gradskog odbora SNS izabran 2011. Potpredsjednik SNS postao je 2016, a potom je na tu funkciju izabran i u novembru 2021.

  • Regija

  • 30. Mar. 2024  30. Mar. 2024

  • 3

Od gradonačelnika Novog Sada do mandatara nove Vlade Srbije - ovo je politički uspon Miloša Vučevića.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je mandat za sastav nove Vlade Srbije povjerio ministru odbrane i predsjedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću, piše AntenaM.

Član Srpske napredne stranke od 2008. godine. Za predsjednika Gradskog odbora SNS izabran 2011. Potpredsjednik SNS postao je 2016, a potom je na tu funkciju izabran i u novembru 2021. Na sjednici Skupštine Srpske napredne stranke održanoj 27. maja 2023, na prijedlog Aleksandra Vučića, izabran je za novog predsjednika stranke.

Još dok je bio gradonačelnik Novog Sada u javnosti je stekao imidž osobe u koju Aleksandar Vučić ima povjerenja.

Crnoj Gori poručivao da će joj se obiti o glavu priznanje Kosova

Vučević je u avgustu prošle godine izazvao oštre reakcije crnogorske javnosti nakon poruke da će se Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji obiti o glavu priznanje Kosova, kao što je Ukrajini.

On je tada rekao da su se Crna Gora i Sjeverna Makedonija ogriješile o Srbiju priznajući nezavisnost Kosova, ističući da to predstavlja miješanje u unutrašnje stvari jedne zemlje.

- Ogriješili ste se i to će vam se obiti o glavu, kao što se u Ukrajini obija o glavu svima koji su promovisali Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu. Otvorili ste pandorinu kutiju. Smiješni su vaši birokratski odgovori da je Kosovo sui generis, da je to poseban slučaj. Ne vjeruje vam ni Aljbin Kurti, ni Tirana u to - rekao je Vučević tada za TV Pink.

"Najbolji dani za vascijeli srpski narod tek dolaze"

Vučević je u februaru čestitao Andriji Mandiću reizbor na funkciju lidera NSD-a.

„Iskreno se radujem nastavku saradnje i verujem da najbolji dani kako za NSD, tako i za SNS, ali i za vascijeli srpski narod tek dolaze. U Srpskoj naprednoj stranci i meni lično, uvijek ćeš imati oslonac, podršku i pomoć, kad god tebi i stranci na čijem si čelu, to bude zatrebalo”, istakao je Vučević.

Uoči popisa primio CG studente, razgovarali o beneficijama ako prilože kopiju popisnice

Miloš Vučević je kao ministar odbrane u oktobru prošle godine, primio crnogorske studente izvjesnog Saveza studenata iz Crne Gore, kada je razgovarano o beneficijama ako prilože kopiju popisnice. 

Kako je saopšteno tada iz Ministarstva odbrane, na tom sastanku je razgovarano „da kopija popisnice postane integralno dokazno sredstvo o nacionalnoj pripadnosti prilikom apliciranja za ostvarivanje prava na besplatno školovanje studenata iz Crne Gore u Srbiji”.

Prilaganje popisnica je inače krivično djelo, jer se popisnica tretira kao službena tajna i koristi se isključivo u cilju skupljanja podataka.

Sastanku je tada prisustvovao i Nikola Selaković, ministar za rad, zaopošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...