MJEŠTANI I KOMŠIJE NESTALE DJEVOJČICE DANKE SU U STRAHU: Sumnjaju na jedno...

Na oko 500 metara od mjesta nestanka Danke Ilić, među zgradama se nalazi park. Gotovo da je svakodnevno pun djece.

  • Hronika

  • 30. Mar. 2024  

  • 1

Peti je dan potrage za djevojčicom Dankom Ilić (2) koja je nestala u Banjskom polju u Srbiji, a u mještane se uvukao strah.

Na oko 500 metara od mjesta nestanka Danke Ilić, među zgradama se nalazi park. Gotovo da je svakodnevno pun djece.

Jutros oko 10 sati u parku je bilo troje mališana, piše Blic. Dječak u šarenoj majici pokušavao je naučiti voziti bicikl, drugi je sjedio na klupi i pio sok koji je sam kupio u obližnjoj trgovini. Djevojčica se spuštala niz tobogan. Ono što razlikuje današnje igranje u parku od onog od prije šest dana je to što su roditelji sad uvijek pored djeteta.

"Ranije smo ih puštali da sami trče, da se igraju skrivača, mi smo sjedili na klupi i razgovarali. Uvijek smo imali djecu na vidiku, ali sada nam je teško odvojiti se od njih na minutu", rekao je za Blic djed jednog od dječaka. Unuka ne ispušta iz vida.

"Spominje se mogućnost otmice. To nas dodatno plaši"

"Zaista smo zabrinuti. Spominje se mogućnost otmice. To nas dodatno plaši. Prošlo je previše vremena, obje granice su blizu. Ovo je malo mjesto, svi se znamo. Ima jako puno djece, pa vidite i sami. Po cijeli dan su u parku. Plašim se pustiti ga ispred zgrade da se igra s prijateljima", kaže žena.

Dok je izgovarala posljednju rečenicu, začuo se zvuk helikoptera. Djeca trče i mašu mu.

"Znam Miloševog oca, Milana. Ivanu ne poznajem jer je ona iz Brestovca. Nisu dovodili djecu ovdje jer mnogo više parkova ima u Boru gdje su oni živjeli. Ovdje smo se osjećali sigurno do utorka. Sada da, jer je tu neprekidno policija, ali ne znamo što da mislimo kada i oni odu", kaže muškarac.

"Danka ima isto godina koliko i moj sin. Jako mi je teško kad samo pomislim na sve ovo sto se događa od utorka. Policija stalno prolazi, tu su rotacije", rekao je zabrinuti muškarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...