ISKRENE ČESTITKE: Bosna i Hercegovina ima šampiona Evrope!

Kadro Nargalić pobjednik Evropskog MMA turnira u Beogradu.

  • Sport

  • 30. Mar. 2024  

  • 2

U Beogradu je u toku Evropsko prvenstvo IMMAF 2024 u organizaciji MMA saveza Srbije i Međunarodne federacije mješovitih borilačkih vještina. Prvenstvo je počelo jučer, 29. marta i trajat će do 6. aprila. Omladinci C i B kategorije snage su odmjerii već danas - a zlato je pripalo pioniru Kadri Nargaliću, prenosi Politicki.ba.

“Nakon pobjede armbarom u prvom meču dana, Kadro Nargalić je u direktnom susretu za zlatnu medalju pobijedio jednoglasnom sudijskom odlukom!

Uzimajući u obzir činjenicu da prvenstvo okuplja više od 500 učesnika iz 30 zemalja, te da BiH ne ulaže mnogo u borilačke sportove, ovo je jedan od najznačajnijih uspjeha.


“Kadrino vrijeme u našem sportu tek dolazi, a historiju MMA u Bosni i Hercegovini je već ispisao zlatnim slovima!” - saopšteno je iz MMA saveza BiH.

alt

Treba dodati da ovaj trinaestogodišnji Tuzlak trenira tek godinu dana kao član “Tuzla combat akademije”.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...