„SMJESTI STE GA NAŠEM FADILU…“: Burne reakcije nakon izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića…

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama.

  • Vijesti

  • 01. Apr. 2024  

  • 0

Odlaskom Fadila Novalića u zatvor Šefik Džaferović je ponovo zasjeo na stranačku dužnost. Naime, on je postao potpredsjednik stranke, što je potvrdio predsjednik SDA Bakir Izetbegović u intervju za MTV Igman.

-Onda sam zamolio Šefika, koji nije htio da uđe u Predsjedništvo, da uđe. Rekao sam mu: „Šefik, ti ćeš zadržati svoju poziciju s moje desne strane. Prvi. I uvjerio sam ga. On je danas to. Odlaskom Fadila Novalića on je potpredsjednik. Jedan od potpredsjednika, jer Fadil Novalić to više nije“, rekao je Izetbegović.

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama.

Inače, od Džaferovića, kao jednog od najiskusnijih kadrova, na stranačkom kongresu su više glasova dobili Haris Zahiragić, Edin Ramić, Mirsad Mujić, Ramiz Salkić, Fadil Novalić, Mirsad Zaimović, Muamer Zukić, Šerif Špago i Aida Obuća.

Bakir Izetbegović je tada tvrdio da se Šefik Džaferović nije trudio da bude izabran, a sada je to ponovio.

-On nije ništa učinio da bude izabran. Potpuno se prepustio. Računao je da ga narod voli, da ga ljudi cijene i nije lobirao, a svi ostali jesu, kako se to radi u politici. Džaferović nije ni jednog telefona nazvao. Prevario se tu. Falila su mu tri glasa. Imao je težak mandat koji je završio da je imao jednu operaciju. I to je dalo doprinos,  kazao je Izetbegović nakon Kongresa.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...