NOVI INCIDENT U SRBIJI: Iskliznula cisterna sa sumpornom kiselinom, na licu mjesta nalaze se...

Uslijed ovog vanrednog događaja, na ovoj dionici pruge saobraćaj je trenutno u prekidu.

  • Regija

  • 01. Apr. 2024  

  • 1

Rano jutros, u 5.50 sati, na dijelu pruge Bor Teretna – Prahovo, na izlazu iz stanice Trnavac, iskliznula je jedna cisterna, sa tovarom sumporne kiseline, saopćili su iz firme Srbija Cargo.

Prilikom ovog incidenta nije bilo prevrtanja cisterni, niti curenja, i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu, navodi se u njihovom saopćenju.

Obaviješteni su, kako napominju, nadležni organi, a na licu mjesta se nalazi željeznička komisija „Infrastrukture željeznice Srbije“ i „Srbija Cargo“, koja bi trebalo da utvrdi uzrok vanrednog događaja.

Kompozicija je u svom sastavu imala 18 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir Šabac, a iskliznula je petnaesta cisterna od lokomotive. Teretni voz je saobraćao iz Bor Teretne za Prahovo.

Uslijed ovog vanrednog događaja, na ovoj dionici pruge saobraćaj je trenutno u prekidu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...