NAČELNICA SRBIJANSKE POLICIJE O NESTANKU DJEVOJČICE DANKE: "Što se mene tiče, sad su osumnjičeni svi"

Govorila i o snimci koja je nastala u Beču

  • Regija

  • 02. Apr. 2024  02. Apr. 2024

  • 0

Načelnica srbijanske policije Bojana Otović Pjanović rekla je da ne može govoriti o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, ali ističe da je potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana i da se provjeravaju sve činjenice i sve osobe koje se mogu dovesti u vezu s nestankom dvogodišnje djevojčice.

“Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je itekako dinamična, imamo veliki broj provjera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da se neka osoba može dovesti u vezu s nestankom se provjerava… Eliminacija osumnjičenih će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da se netko ne može dovesti u vezu s nestankom", rekla je Otović Pjanović.

"Tko su osumnjičeni ne mogu govoriti jer to ne bi bilo niti profesionalno, niti odgovorno. Što se mene tiče, sad su osumnjičeni svi. Uzete su sve snimke svih mogućih kamera, provjerava se sve i ne radi se to samo u Boru nego i u policijskim upravama kako u okolnim gradovima, ali i u Beogradu, i to 24 sata, u smjenskom radu", kaže.

Ističe i da se istraga i pretraga terena nije vodila samo u užem krugu mjesta nestanka, već i da je proširena na sve moguće granične prijelaze, pristupe i ceste koje vode do graničnih prijelaza.

Pretražen svaki bunar, svaki šaht

"Bukvalno smo svi sudjelovali u traganju i paralelno vodili i planirali operativni rad i operativno postupanje... Pretražili smo teren, isključili sve mogućnosti, otvorili sve šahtove, sve bunare, sve odvodne kanale, sve pristupe koji mogu biti rizični... Sve je provjereno, sve s mjesta događaja", dodala je.

Govoreći o snimci koja je nastala u Beču, a na kojoj se vidi djevojčica koja podsjeća na Danku, Otović Pjanović je rekla da se uz koordinaciju UKP radilo na provjeri vjerodostojnosti navedene snimke.

"Načelnik Službe za suzbijanje kriminala je stupio u direktan kontakt s čovjekom koji je dostavio predmetnu snimku da bismo vidjeli, jer je bilo dosta i lažnih snimaka i objava itd, je li dobronamjernik ili zlonamjernik. Čovjek je otišao, podnio prijavu uz koordinaciju", rekla je Otović Pjanović.

Na pitanje postoji li mogućnost da je djevojčica žrtva trgovine djecom, navodi da ništa ne isključuju u ovom trenutku.

"Ovdje isključivanje ide isključivo postepeno po svakom segmentu, apsolutno ne postoji mogućnost da se isključuje u ovom trenutku bilo kakva mogućnost. Ja bih zaista voljela da je djevojčica živa i svi se nadamo tome, a s obzirom na to da znam kakav tim ljudi radi i koordinira i usmjerava, sigurna sam i nadam se i želim biti optimistična da će na kraju istraga imati neki pozitivan epilog", navela je Otović Pjanović.

"Poligrafsko testiranje nije dokaz, ali može usmjeriti istragu"

Govoreći o poligrafskom ispitivanju, navela je da zakon ne dopušta da se trudnica podvrgne poligrafu. Napominje i da se takvo testiranje ne može koristiti kao dokaz.

“To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može usmjeriti ka određenim okolnostima, kako bismo znali što bismo još mogli napraviti“, rekla je Otović Pjanović.

Poručila je da je istraga dinamična i da traje u kontinuitetu, a ekipe su organizirane po smjenama.

“Osim onog profesionalnog momenta, svi kao ljudi, kao očevi, majke, djedovi, bake, imamo motiv da i osobno sudjelujemo, iako to možda nije u opisu naših poslova, u pretrazi terena, kao što smo i sudjelovali“, rekla je Otović Pjanović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...