SAUČEŠĆE MILA ĐUKANOVIĆA: "Vijek za nama će se po mnogo čemu pamtiti i kao vijek Veljka Bulajića"

"Ja ću ga pamtiti i kao dugogodišnjeg iskrenog prijatelja, koji je bio dragocjeni sagovornik na sve teme..."

  • Regija

  • 03. Apr. 2024  

  • 0

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti jednog od najvećih filmskih reditelja na ovim prostorima Veljka Bulajića.

"Sa iskrenom tugom primio sam vijest o smrti vašeg dragog supruga, roditelja i djeda Veljka Bulajića, jednog od najvećih filmskih reditelja na ovim prostorima, i najpoznatijih Crnogoraca novijega doba. Bio je jednako jugoslovenski, kao i crnogorski, i hrvatski neumorni umjetnički stvaralac, decenijama u samom vrhu evropske i svjetske kinematografije.

Kao što je s mladalačkim žarom i crnogorskim slobodarskim nervom ušao u partizanske redove da se bori protiv fašizma, sa istim takvim entuzijazmom je kod svjetski poznatih imena učio rediteljski zanat, da bi stvaranjem filmskih remek djela proslavio i ovjekovječio narodnooslobodilačku borbu jugoslovenskih naroda i njihovu zajedničku domovinu Jugoslaviju", naveo je Đukanović u telegramu saučešća upućenom porodici Bulajića.

Đukanović je ukazao da će Veljko Bulajić, pored impresivne rediteljske karijere, ostati upamćen i kao jedan od najviđenijih građana Hrvatske u kojoj je proveo najveći dio svog života.

"Volio je Hrvatsku jednako kao svoju Crnu Goru, u kojoj je najmanje živio, ali je uvijek živio s njom, s njenim ljudima, njenim problemima i izazovima. Bio je jedan od najzaslužnijih za normalizaciju i osavremenjavanje odnosa između Crne Gore i Hrvatske nakon krvavog raspada Jugoslavije, jedan od ljudi koji je svojom neiscrpnom energijom, dobronamjernošću, iskustvom i ugledom značajno doprinio i našem izvinjenju Hrvatskoj", istakao je Đukanović.

Vijek za nama će se, poručuje Đukanović, po mnogo čemu pamtiti - i kao vijek Veljka Bulajića.

"Ja ću ga pamtiti i kao dugogodišnjeg iskrenog prijatelja, koji je bio dragocjeni sagovornik na sve teme, s nesebičnom podrškom nezavisnosti Crne Gore i njenom strateškom državnom kursu, i meni lično. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća", zaključio je Đukanović, prenosi Pobjeda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...