CHRISTIAN SCHMIDT POTVRDIO: “Obratit ću se na sjednici Generalne skupštine UN-a, podnijet ću izvještaj o..."

(...) pomacima u smislu EU integracija i također ću podnijeti izvještaj o preprekama koje vidim."

  • Vijesti

  • 03. Apr. 2024  

  • 5

Visoki predstavnik Christian Schmidt je u večerašnjem Pressingu televizije N1 potvrdio da će se obratiti na sjednici Generalne skupštine Vijeća sigurnosti UN-a ovog aprila.

Vučić i najavljena sjednica Generalne skupštine UN-a? Šta vi znate o pripremi Rezolucije?

“Razumijem da se ne radi o gledanju unatrag, nego da je nešto za budućnost da se nešto slično ne ponovi. Ono što želim ukloniti sa stola je strah bilo koga da će RS kao entitet nestati. Ne, uopšte. Ja sam garant opstanka i FBiH i RS, i Brčko distrikta i BiH. Bilo ko ko želi da ukine RS, mora da se suoči sa mnom. Ja moram braniti Dejtonski sporazum i ono što je u njemu navedeno. Nema straha, ja sam jedan od onih koji će prvi krenuti braniti strukture. Što se tiče Rezoluciuje UN-a, mislim da ima dovoljno vremena da se o tome razgovara“, kazao je Schmidt.

Na pitanje da li će se obratiti na sjednici Generalne skupštine UN-a u New Yorku, kazao je:

Obratit ću se na sjednici Generalne skupštine UN-a. Podnijet ću izvještaj o pomacima u smislu EU integracija i također ću podnijeti izvještaj o preprekama koje vidim. Također ću govoriti o propustima koje smo napravili u smislu povratka izbjeglica. Omladina odlazi, možemo izgubiti cijelu generaciju“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...