NAVODNO BEZ UGROŽAVANJA DEJTONA: Vučić naredio da se krene s pripremama za "sveukupni politički sabor" Srbije i RS

Srbija će uvijek da poštuje Dejtonski sporazum, što podrazumijeva teritorijalni integritet BiH, ali i Republike Srpske - rekao je Vučić

  • Vijesti

  • 04. Apr. 2024  

  • 17

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nikada neće ugroziti Dejtonski sporazum, ali ni integritet Republike Srpske u okviru BiH, te pozvao Vladu Srbije da krene u pripreme za Vaskršnji sabor 5. i 6. maja.

- Krenite u pripreme za sveukupni politički sabor 5. i 6. maja. Srbija će uvijek da poštuje Dejtonski sporazum, što podrazumijeva teritorijalni integritet BiH, ali i Republike Srpske - rekao je Vučić na sjednici Vlade Srbije.

Sjednici Vlade Srbije je prisustvovala i predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, ljudi iz bezbjednosnog sektora, vojske i policije i direktori javnih preduzeća, javlja RTRS.

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...