SUPROTNO OČEKIVANJIMA SALEMA MARIĆA: Ramiz Salkić izabran da gasi vatru u mostarskoj SDA

Kolegij SDA BiH danas nije posegnuo za radikalnim mjerama poput uvođenja Povjereništva.

  • Politika

  • 04. Apr. 2024  

  • 1

Kolegij Predsjedništva SDA BiH danas se u Sarajevu bavio problemima unutar Gradskog odbora SDA Mostar, odnosno zastojem u koji je zapao izborni proces unutar mostarske SDA.

Suprotno očekivanjima Salema Marića i uskog kruga ljudi koji ga podržava, Kolegij SDA BiH danas nije posegnuo za radikalnim mjerama poput uvođenja Povjereništva.

Naprotiv, prema saznanjima koja ima mostar.live, formirana je Komisija na čelu sa Ramizom Salkićem koja će obaviti razgovore sa obje suprotstavljene strane u Mostaru: onom koju vodi Salem Marić i “mladim lavovima” koje predovodi Adil Šuta.

Nakon tih razgovora, ukoliko dogovora ne bude, Izborna komisija SDA BiH je ovlaštena da sazove Skupštinu Gradskog odbora SDA Mostar na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo mostarske SDA, piše Politički.ba.

Ovo je, praktično, novi vjetar u leđa Šutinoj struji koja u Skupštini GO SDA Mostar ima ubjedljivu većinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...