LIČNA OCJENA MAĐARSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: "Bez stabilne RS nema stabilnosti na zapadnom Balkanu!"

“Zbog toga smatramo da je podrška Republici Srpskoj u najboljem interesu Evropske unije”, rekao je Szijjártó, dodajući da je nedvosmislena podrška Mađarske RS-u.

  • Evropa

  • 04. Apr. 2024  

  • 2

Ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péter Szijjártó rekao je za RTRS da je politička strategija Mađarske da vodi odgovornu dobrosusjedsku politiku koja podrazumijeva da bez brzog razvoja i stabilne Republike Srpske cjelokupni region zapadnog Balkana ne može biti stabilan niti se može razvijati.

“Zbog toga smatramo da je podrška Republici Srpskoj u najboljem interesu Evropske unije”, rekao je Szijjártó, dodajući da je nedvosmislena podrška Mađarske RS-u.

Szijjártó je naglasio da bi politički pristup članica EU prema zemljama zapadnog Balkana trebalo da počiva na uvažavanju i poštovanju, a ne na kritici, pritiscima i prijetnjama liderima i državama.

On je istakao da su mađarska preduzeća, koja će sutra učestvovati na Ekonomskom forumu u Banjoj Luci, zaintresovana za ulazak na tržište Republike Srpske koje ima veoma dobre uslove za investiranje i poslovanje.

“Dvije vlade imaju dobre odnose, nema otvorenih pitanja između Mađarske i RS i to je veoma važno za ulazak ovih preduzeća na tržište RS”, naglasio je Szijjártó, dodajući da dobri odnosi počivaju i na ličnim odnosima predsjednika RS Milorada Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana, prenosi RTRS.

Szijjártó je rekao da je Republika Srpska veoma pouzdan partner sa kojim poslovanje ima smisla i sa kojim nema iznenađenja u saradnji. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...