VASKOVIĆ OTKRIO NEVJEROVATNE DETALJE SUKOBA U SNSD-u: "Željku Cvijanović razbjesnila Sanja Vulić, odmah je nazvala Dodika…"

Mnogo je bitnije zašto nema Stanivukovićeve koleginice već duže od 48 časova na javnoj sceni.

  • Mini market

  • 05. Apr. 2024  

  • 2

Milorad Dodik je 24.12.2019. nazvao Marka Pavića i rekao mu: ”Vrijeme ti je da se malo odmoriš”, nakon čega je Pavić podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika DNS-a. Sada se po Verićima druži sa Igorom Radojičićem, koga je Dodik poslao “da se odmori” nepunu godinu kasnije, 15.11.2020. godine. Nakon susreta Pavića i Radojičića u Verićima, potonjem su naglo porasli apetiti pa je dao intervju iz kojeg se može sa sigurnošću zaključiti da je bio u Verićima, a što se tiče njegovog povratka u politiku, samo slabašne aluzije, piše novinar Slobodan Vasković.

-“Tetkova buna”, kako je nazvana slabašna akcija Igora Crnatka i Milka Grmuše protiv Stanivukovića je propala, a sam Crnadak je prestao da pominje “Šest ljudi” koji će “odlučiti”.

Kakvih “Šest ljudi”; Zar ih je ostalo toliko u PDP-u? Sa tog aspekta, tih “Šest ljudi”, blagi Crnatkovi mjehurići i izgledaju kao “buna”.

Mnogo je bitnije zašto nema Stanivukovićeve koleginice već duže od 48 časova na javnoj sceni. Ne mislim na Krivičnu prijavu, o tom potom, već na Sanju Vulić, koja je iskazala volju da stvori sistem koji bi se zvao po njoj “Vulićkina milja”, a u njegovoj srži je da svako od poslanika sekte da po “milju” (hiljadu) maraka Željki Cvijanović kako ne bi ostala bez plate.

“Vulićkina milja” nije se dopala Cvijanovićevoj pa je nazvala Dodika, koji je poludio i potom nazvao Vulićku te joj sve po spisku, a onda se oglasio na “X” mreži i rekao da je “Vulićkina milja” sasvim bespotrebna.

Ogromna je šteta koju je Vulićka napravila: Sada brojni Dodikovi poltroni ne znaju više šta da kažu, jer se plaše bijesa Vulićkinog “boga”, te su horovi iznenada što promukli, što zamukli, a “cvrkut” gavranova crnih postao je neslušljiv.

Samo je Stanivuković “kao čigra”; Rekao bih spreman za robije.

Dok se on sprema, Dodikovi poltroni gledaju sve Dodikove istupe, pomno prate svaku crtu na tom iznurenoj maski koju smatraju licem, iako je riječ o najcrnjem naličju; Pokušavaju osmisliti nešto novo, “originalno”; Neponovljivo.

Niko da se usudi i nazove Dodika da mu saopšti: “Vrijeme ti je da se malo odmoriš”.

A Dodik je sve umorniji; Samim tim i nervozniji; Postao je i do nesnošljivosti dosadan sa svim tim nazoviizjavama.

Milorade, vrijeme ti je da se malo odmoriš. Malo duže. Verići te čekaju, vape za tobom, poručio je Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...