"NE ŽELIM RAZUMJETI": Sarajevski umjetnik objavio emotivnu ilustraciju posvećenu dvogodišnjoj Danki Ilić 

"Ne želim razumijeti", napisao je uz ilustraciju na kojoj Vučko, Zagi i Pobjednik kleče na grobu uz koji stoje lutka i dvije svijeće, kao obilježje Dankine dobi.

  • Sjećanje

  • 05. Apr. 2024  

  • 3

Sarajevski umjetnik Midhat Kapetanović objavio je emotivnu ilustraciju posvećenu dvogodišnjoj djevojčici Danki Ilić, za čjim tijelom srpska policija traga još od 26. marta, kada je prijavljen njen nstanak.

"Ne želim razumijeti", napisao je uz ilustraciju na kojoj Vučko, Zagi i Pobjednik kleče na grobu uz koji stoje lutka i dvije svijeće, kao obilježje Dankine dobi.

Ne želim da razumijem. #danka #rip #vučko #pobednik #zagi

Posted by Midhat Kapetanovic on Thursday, April 4, 2024

Zbog ubistva dvogodišnje Danke, uhapšeni su Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, inače kolege iz JKP “Vodovod”, koji su je udarili službenim vozilom. Kako se doznaje, Janković je bio na mjestu suvozača, dok je Dragijević vozio. Osumnjičeni su priznali zločin, no još uvijek nisu otkrili policiji gdje su sklonili tijelo nesretne djevojčice.

Potresnu ilustraciju sarajevsog umjetnika prenijeli su svi značajniji mediji u regiji.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...