GODIŠNJICA OSNIVANJA NAŠE STRANKE: Edin Forto prisjetio se tih dana, pa poručio da je ponosan što je okružen ljudima koji se bore za evropsku BiH

Svečana sjednica Naše stranke povodom 16. godišnjice od njenog osnivanja održana je danas.

  • Politika

  • 05. Apr. 2024  05. Apr. 2024

  • 6

Edin Forto, predsjednik Naše stranke, tim je povodom rekao:

"Prije 15 godina sam uzeo da pročitam BH Dane, vratio se s posla, otvorim intervju, Predrag Kojović govori o Našoj stranci koja je osnovana godinu ranije, kako oni razmišljaju, kako on sa osnivačem Danisom Tanovićem razgovara, i ja sam onda shvatio da bih se ja možda trebao prijaviti u jednu takvu stranku.

Nisam, jednostavno, mogao da vjerujem da su takvi ljudi ušli na političku scenu, koju smo uvijek asocirali s nečim lošim, sa nečim neuspješnim, sa čim ne želimo da imamo posla i poslao sam CV i oni su se meni javili.

Petnaest godina kasnije, a na 16. rođendan Naše stranke, ja sam ponosan, ne samo na to da sam predsjednik, nego da sam okružen ljudima koji se bezuslovno bore za evropsku BiH, za nultu stopu tolerancije za korupciju, za kvalitet koji imamo u EU i koji želimo da dovedemo u BiH, da podignemo malo inata i ponosa u našoj borbi, da se napokon ispravimo i da krenemo pravim putem. Pravi put je onaj koji vodi u Brisel, u EU i NATO.“

Na sjednici su usvojeni i sljedeći zaključci u kojima Naša stranka pozdravlja odluke Evropske komisije i Evropskog vijeća da otvore pristupne pregovore sa Bosnom i Hercegovinom i izražava opredijeljenost za što skorije ispunjavanje preduvjeta za nastavak pristupnog procesa; zatim pozdravlja odluku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO saveza da Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata za članstvo u NATO savezu te poziva Parlamentarnu skupština NATO saveza da ovu odluku ratificira na predstojećoj sjednici u maju, ali, također Predsjedništvo Naše stranke ponovo podcrtava svoju snažnu opredijeljenost radu na pristupu Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji i NATO savezu, aktivnoj borbi protiv korupcije, kao i poboljšanju ekonomske situacije kroz mjere za smanjenje efekata inflacije, proaktivne politike zapošljavanja i smanjenje poreskog opterećenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...