SAŠA BROZ O IZJAVI BENJAMINE KARIĆ: "Ja joj se zahvaljujem, Sarajevo i Bosne će zauvijek biti u srcu..."

(...) obitelji Broz, poručila je unuka Josipa Broza Tita i građanima Sarajeva čestitala 6. april.

  • Društvo

  • 06. Apr. 2024  06. Apr. 2024

  • 18

Nakon što je prvi čovjek Beograda Aleksandar Šapić najavio da će pokrenuti inicijativu o protjerivanju Josipa Broza Tita iz Kuće cvijeća, u kojoj se nalazi vječno počivalište bivšeg doživotnog predsjednika SFRJ, uslijedile su burne reakcije u regionu. 

Ovim povodom kontaktirali smo unuku Josipa Boza Tita i pozorišnu rediteljicu Aleksandru Sašu Broz.

"Političare, njihove izjave i ono što rade pratim isključivo u toku trajanja njihovih mandata. Predizborne kampanje ne pratim ni u svojoj zemlji a kamoli u Srbiji. Puno toga se prije izbora kaže i obeća što nema baš nikakvu poveznicu sa stvarnosti niti težinu", kazala je za Oslobođenje Saša Broz.

Prokomentarisala je i izjavu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, koja je poručila da "ako svoje ideje zadojene mržnjom gradonačelnik Beograda realizuje, u što čisto sumnjam, nek se zna da Sarajevo nikad nije bilo, nije i neće biti tijesno, naprotiv". Ovim je Karić izrazila spremnost Sarajeva da prihvati posmrtne ostate Josipa Broza Tita.

"Pročitala sam izjavu gradonačelnice Karić i ja joj se zahvaljujem. Nadam se da će biti prilike da se i osobno upoznamo. Sarajevo i Bosna će zauvijek biti u srcu obitelji Broz", poruka je Saše Broz, unuke Josipa Broza Tita, kćerke Titovog mlađeg sina Miše.

Također, Broz je iskoristila priliku da građanima Sarajeva čestita 6. april, Dan grada Sarajeva.

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...