MURAT TAHIROVIĆ NAJAVLJUJE: "Rezolucija će biti usvojena, usvojena je i u Skupštini Srbije"

"Zašto i zbog koga ili čega, predsjednik Srbije sada pokušava osporiti usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici to je valjda jedimo njemu jasno. Naravno, rezolucija će biti usvojena, jer je to civilizacijska tekovina. Uzalud vam trud svirači", zaključuje Tahirović

  • Politika

  • 07. Apr. 2024  

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su male šanse da se zaustavi usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.

Ipak, najavljuje žestoko borbu u pokušaju da se usvajanje Rezolucije zaustavi.

Predsjednik "Udruženja žrtava i svjedoka genocida" Murat Tahirović za Vijesti.ba kaže da "koliko predsjednik Srbije ulaže energije kako bi dokazao, prije svega srbijanskoj javnost, da u Srebrenici nije počinjen genocide, jednostavno počinje da iritira ponašanje jednog saučesnika u zločinu".

"Činjenica da je i sam bio dio dobrovoljačkog pohoda po Bosni, činjenica da je jedini javno pozivao na ubistvo sto muslimana za jednog Srbina, govori koliki je Vučić demokrata", kaže Tahirović.

Dodaje da je "ići u New York kako bi spriječio usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, a koja je zasnovana na presudama međunarodnih sudova čiji je osnivač upravo UN, dno ljuske vrijednosti".

"Pored toga Srbija se pridružila zemljama Balkana i usvojila je Rezoluciju, istina malo drugačiju od ostalih, međutim, u toj Rezoluciji Skupština Srbije prihvata sve presude međunarodnih sudova, kaže Tahirović i dodaje:

"Zašto i zbog koga ili čega, predsjednik Srbije sada pokušava osporiti usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici to je valjda jedimo njemu jasno. Naravno, rezolucija će biti usvojena, jer je to civilizacijska tekovina. Uzalud vam trud svirači", zaključuje Tahirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...