DAMIR MAŠIĆ U DILEMI: "Čije nemire će izazvati usvajanje Rezolucije o Srebrenici - zločinaca?"

"Režima RS-a kojem i sami pripadate, a koji godinama unazad iznova jezikom najsirovije i najprimitivnije mržnje vrijedja i omalovažava žrtve i njihove porodice uz stalne pokušaje zataškavanja naprijed pobrojanog", pitao je Mašić

  • Politika

  • 07. Apr. 2024  

  • 1

Damir Mašić, federalni parlamentarac, reagovao je povodom poteza članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović koja je putem ambasadora Srbije u UN-u pisala Ujedinjenim narodima povodom najavljene Rezolucije o Srebrenici.

U Generalni sekreterijat UN-a poslana su dva pisma. Pismo srbijanskog ambasadora Nemanje Stevanovića uz koji je kao popratno pismo dostavljeno pismo Cvijanović.

U sadržaju pisama, između ostalog, prijeti se i 'nemirima u BiH ako rezolucija bude usvojena'.

"Javno i otvoreno pitanje Željki Cvijanović, članici Predsjedništva Bosne i Hercegovine:

Obzirom da je jučer najavila da bi usvajanje Rezolucije o Srebrenicu u Generalnoj skupštini UN-a moglo izazvati nemire u BiH postavljam otvoreno pitanje Željki Cvijanović.

Čije tačno nemire će izazvati usvajanje Rezolucije o Srebrenici?

  • Zločinaca iz političkog i vojnog rukovodstva Republike Srpske koji su planirali mučku likvidaciju hiljada ljudi?
  • Zločinaca iz političkog i vojnog rukovodstva Republike Srpske koji su naredili ubijanje?
  • Zločinaca iz vojske Republike Srpske koji su mučki ubili nevine ljude?
  • Njihovih pomagača koji su nevine žrtve genocida krišom zatrpavali u masovne grobnice?
  • Onih koji su ih godinama kasnije u više navrata prekopavali i premještali u sekundarne i tercijarne masovne grobnice?
  • Zločinaca i monstruma Karadžića i Mladića koji su u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu sve to planirali i radili, da bi se nakon iste kao najveći miševi krili po Srbiji prerušeni u babe?
  • Režima RS-a kojem i sami pripadate, a koji godinama unazad iznova jezikom najsirovije i najprimitivnije mržnje vrijedja i omalovažava žrtve i njihove porodice uz stalne pokušaje zataškavanja naprijed pobrojanog, pitao je Mašić.
  • Zbog svega navedenog, smatra Mašić je prvom cijelom čovječanstvu, ljudskoj civilizaciji, kao i svima nama na ovim prostorima potrebno da se usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama kao trajno svjedočenje na ono što su monstrumi uradili.

- Isti oni koje vi štitite i slavite svih ovih godina. Sram Vas bilo", poručio je Mašić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...