NENAD ČANAK DIREKTNO: "Srbija osporava rezoluciju o Srebrenici jer su učesnici genocida još uvijek među nama" (VIDEO)

O odnosima Rusija - Bosna i Hercegovina, Čanak kaže da je Milorad Dodik čovjek kojem Vladimir Putin najviše vjeruje.

  • Regija

  • 08. Apr. 2024  08. Apr. 2024

  • 1

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak bio je gost jutarnjeg programa BHRT-a gdje je govorio o uticaju Rusije na Balkan, odnosima Vučić - Dodik i Rezoluciji o Srebrenici.

Čanak je mišljenja da Srbija osporava rezoluciju o Srebrenici najviše iz razloga što mnogi koji su bili uključeni u genocid u Srebrenici i koji su dio udruženog zločinačkog poduhvata, su živi. Otpor je njihov način zataškavanja onog što je bilo.

"Skupština Srbija je kada sam ja bio poslanik usvojila jednu deklaraciju kojom se osuđuje zločin u Srebrenici, onako kako piše u presudi suda, a u presudi piše da je bio genocid. Tada je bilo jasno da je to to, da tu nema neke velike dileme šta se dogodilo u Srebrenici", mišljenja je Čanaka te odgovara zašto se toliko osporava rezolucija o Srebrenici.

"Zato što je najveći broj ljudi koji je učestvovao u tome tu, oni su tu, jednostavno, to je pokušaj zataškavanja svega na način koji je poznat. Onako kako je bilo i u Njemačkoj poslije Drugog svjetskog rata", kaže on.

Na pitanje da li usvajanje rezolucije o Srebrenici može izazvati otcjepljenje RS-a, onako kako je to Željka Cvijanović opisala, Čanak odgovara:

"Može ako ruska agentura bude pokrenula oružane sukobe u BiH da skloni pažnju od Ukrajine, kao što su natjerali Hamas da uđu u Izrael".

O odnosima Rusija - Bosna i Hercegovina, Čanak kaže da je Milorad Dodik čovjek kojem Vladimir Putin najviše vjeruje, prenosi Pobjeda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...