HURTIĆ OSUDIO NAPAD NA BOŠNJAČKE MLADIĆE U STOCU: "Pozivam nadležne da najoštrije sankcionišu napadače"

Dodao je da će hitno procesuiranje ovog slučaja barem djelomično vratiti povjerenje u rad istražnih organa.

  • Vijesti

  • 08. Apr. 2024  

  • 0

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, najoštrije je osudio sinoćnji huliganski, brutalni i kukavički napad na četvericu bošnjačkih mladića u Stocu.

“Fizički napad na mlade sportiste koji su povratnici od strane grupe razbojnika, uz presretanje automobila na cesti, predstavlja narušavanje sigurnosti u ovom dijelu naše zemlje”, navodi se u reakciji ministra Hurtića.

Pozvao je nadležne institucije, policiju i tužilaštva, da hitno procesuiraju, kako je istaknuo, divljački napad, koji je mogao imati najgore posljedice.

“Svjedoci smo da su u proteklim godinama vrlo često u ovim dijelovima Bosne i Hercegovine zabilježeni napadi i obračuni huligana, ali i napadi navijače, od kojih je jedan završio ubistvom navijača. Većina tih događaja je ostala nerasvijetljena ili blago kažnjena, što je dodatno ohrabrilo nove huligane i napadače. Zbog svega navedenog, pozivam nadležne , da najoštrije sankcionišu napadače, te da nemaju toleranciju prema ovakvim i sličnim napadima”, poručio je Hurtić.

Dodao je da će hitno procesuiranje ovog slučaja barem djelomično vratiti povjerenje u rad istražnih organa, a u suprotnom, kako je kazao, ukoliko reakcija izostane, produbit će nepovjerenje i dodatno narušiti odnose u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...