PUTINOV PAKLENI PLAN: Ukrajinska vojska vjeruje da bi ovaj grad mogao biti meta iduće velike ruske ofanzive...

"Sa svojim partnerima radimo na jačanju zračne odbrane", rekao je Zelenski.

  • Svijet

  • 09. Apr. 2024  

  • 0

"Ukrajina maksimizira napore da osujeti ruske planove protiv Harkiva", rekao je njezin predsjednik Volodimir Zelenski dok ukrajinska vojska jača zaštitu drugog najvećeg grada u zemlji za koji se vjeruje da bi mogao biti meta iduće ruske ofenzive.

"Sa svojim partnerima radimo na jačanju zračne odbrane", rekao je Zelenski u svom sinoćnjem obraćanju. "Fokus je sada na Harkivu, na energetskoj situaciji te na podršci ljudima i tvrtkama u gradu i regiji."

Zelenski se ranije jučer u Kijevu sastao s vodstvom vojske kako bi raspravili mjere za zaštitu Harkiva, sjeveroistočnog grada koji je u proteklom razdoblju pod stalnom paljbom ruskih zračnih napada.

"Glavna tema bio je Harkiv, odbrana tog grada protiv ruskih napada te mogućnost jačanja naše zračne odbrane i elektroničkog naoružanja u regiji", napisao je ukrajinski predsjednik na aplikaciji Telegram. Ukrajinska vojska vjeruje da bi drugi najveći ukrajinski grad mogao biti meta iduće velike ruske ofenzive.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...