DANIJELA SABLJIĆ DEMANTIRALA INFORMACIJE SLOBODNE BOSNE: Mi objavljujemo isječak iz službene depeše FUP-a

Kao što smo više puta naveli u tekstu na kojeg se pozivate, citirali smo Informaciju koju je Uprava policije Federacije BiH dostavila Robertu Periću, komesaru policije Hercegovačno-neretvanskog kantona.

  • Društvo

  • 09. Apr. 2024  09. Apr. 2024

  • 0

Danas popodne, 09. 04. 2024., na adresu portala Slobodna Bosna stigao je e-mail gospođe Danijele Sabljić u kojem zahtijeva da uklonimo ime Marina Sabljića iz teksta na koji je iznijela primjedbe, te objavimo demanti i javno izvinjenje zbog, kako kaže, iznošenja netačnih navoda od neprovjerenih izvora. 

"Pozdrav. S obzirom da sam maloprije bila u MUP-u i provjerila, dužna sam vas obavijestiti da ćete biti tuženi za blaćenje osobe i javnu klevetu obitelji Sabljić ukoliko ne objavite javni demant-ispriku za iznošenje netočnih navoda od neprovjerenih izvora. Mislim na navođenje imena Marina Sabljića u članku o navijačkim neredima u Stocu. Ukoliko ne uradite ono što vam novinarska i ljudska etika nalaže u tijeku dana, ja ću ujutro predati predmet odvjetniku", napisala je gospođa Sabljiću u e-mailu. 

Odgovor Slobodne Bosne: 

Poštovana gospođo Sabljić,

Kao što smo više puta naveli u tekstu na kojeg se pozivate, citirali smo Informaciju koju je Uprava policije Federacije BiH dostavila Robertu Periću, komesaru policije Hercegovačno-neretvanskog kantona. U jednom dijelu informacije se pominje vaš sin Marino Sabljić. 

Taj dio doslovno glasi: "Osoba koja se može dovesti u vezu sa gore navedenim počinjenim krivičnim djelom nad četiri lica, je Marino Sabljić, sin Stjepana, rođen 02.12.2001. godine u Mostaru, za kojeg se sumnja i da je organizator izvršenja predmetnog djela."

Ukoliko ste, kako navodite, bili u MUP-u, mogli ste provjeriti da li smo vjerno prenijeli sadržaj Informacije FUP-a. Za razliku od Vas, mi SLUŽBENU depešu ove policijske agencije ne smatramo "neprovjerenim", nego kredibilnim izvorom.

Ne ulazeći u razloge pominjanja Vašeg sina u kontekstu nasilja u Stocu, upućujemo Vas da objašnjenje i eventualnu sudsku zadovoljštinu potražite kod autora Informacije, FUP-a, a ne medija koji ju je prenio rukovodeći se interesom javnosti za ovaj događaj koji ju je (javnost) snažno uznemirio.

(Slobodna Bosna)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...